Leon van Liere

Leon van Liere vertolkte als oratoriumzanger soli in verschillende passies en zong diverse rollen in opera’s. Hij gaf liedrecitals met een aantal pianisten.
Leon van Liere-tenor

biografie

Leon van Liere studeerde klassiek zang bij Frans Huijts aan het Rotterdams Conservatorium, waarna hij zijn opleiding vervolgde bij Raymond Modesti. Momenteel wordt hij gecoacht door Brian Masuda en ontvangt hij lessen van Rudolf Piernay.

Als oratoriumzanger vertolkte hij soli in onder andere de Passies van Bach en werken van Händel, Haydn, Mozart, Verdi en Dvorak. Op het gebied van opera zong Leon diverse rollen in werken van onder andere Mozart, Puccini en Verdi. Hij was enkele malen te gast als solist bij de NTR ZaterdagMatinee en zal daar in 2019 weer zijn opwachting maken.

Tijdens zijn studie organiseerde hij samen met mezzosopraan Suzanne Verburg en pianist Jan-Willem Passchier concerten, waarin zij liederen en duetten van onder meer Purcell, Quilter, Schumann en Strauss zongen. Met de Koreaanse pianiste Lin Kwon verzorgde hij lunchconcerten en volgde hij masterclasses van Rudolf Piernay en Rudolf Jansen. In 2014 vertolkte hij liederen uit en over Rusland, begeleid door door Wijnand van Klaveren, die deze liederen ook arrangeerde. Sinds 2018 vormt hij een liedduo met pianiste Micha van Weers en in oktober van dat jaar is hij toegelaten als solist bij de vereniging Vrienden van het Lied.

programma's

Love’s Philosophy

Leon van Liere, tenor
Micha van Weers, piano

 

De liefde is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Beethoven schreef de eerste liedcyclus over dit thema en plaveide daarmee de weg voor talloze liedcomponisten. In dit programma, gewijd aan de liefde, brengen Leon van Liere en Micha van Weers liederen ten gehore van Beethoven, Strauss, Quilter, Duparc en Respighi.

 

Klik hier voor het volledige programma.