Maxime Snaterse

Maxime Snaterse sloot haar bachelor cum laude af en later haar master met de hoogste onderscheiding. Ze won verscheidene prijzen en werkte als liedpianist met diverse zangers. Ze is een gedreven pianiste die haar fascinatie voor de klassieke muziek wil delen met het publiek.

biografie

Maxime Snaterse (1996) sloot in 2018 haar Bachelor of Music cum laude af aan het ArtEZ Conservatorium, waar ze les kreeg van Frank van de Laar, en twee jaar later haar Master of Music, met de hoogste onderscheiding. Momenteel is ze bezig met een tweede Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, bij prof. Aleksandar Madžar.


Maxime was prijswinnaar bij meerdere concoursen en volgde masterclasses bij gerenommeerde pianisten als Boris Berman, Bernd Goetzke en Lars Vogt. Ze geeft regelmatig concerten; solorecitals, als solist met orkest, met verschillende kamermuziekensembles, of i.s.m. kunstdisciplines zoals muziektheater.


Als liedbegeleidster heeft Maxime door de jaren heen met meerdere zangeressen/zangers gewerkt en lessen gekregen van onder andere Inge Spinette, Marien van Nieukerken en Jard van Nes. Tijdens het Vocallis Festival won zij met een liedduo de eerste en publieksprijs, en sinds november 2022 is ze pianist bij Vrienden van het Lied.


Naast haar muzikale activiteiten, studeerde Maxime in 2019 af van haar bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente en heeft zij in 2020 haar Master Business Administration cum laude afgerond. Op de eerste plaats blijft ze echter de gedreven en enthousiaste pianiste die haar fascinatie voor de klassieke muziek wil delen met het publiek.