Reinild Mees

Reinild Mees begeleidt zangers en instrumentalisten in recitals. Ze treedt veelvuldig op, ook in radio- en televisieuitzendingen. Naast het begeleiden van masterclasses van zangers, speelde ze ook vaak als begeleidster bij internationale competities.
Reinild Mees-piano

biografie

Reinild Mees begeleidt zangers en instrumentalisten in recitals. Ze treedt veelvuldig op, ook in radio- en televisieuitzendingen. Naast het begeleiden van masterclasses van zangers als Elisabeth Schwarzkopf, Irmgard Seefried en Galina Vishnyevskaya, speelde ze ook vaak als begeleidster bij internationale competities zoals bijvoorbeeld het Koningin Elisabeth Concours te Brussel.
 
Als vocal coach gaf Reinild Mees les op het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium, het Europese Centrum voor Opera en Vocale muziek te Gent, de Opera Studio Nederland en aan de faculteit muziek van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
 
Voor het platenlabel Channel Classics maakte Reinild Mees cd’s met liederen van onder andere Sir Edward Elgar, Robert Schumann, Franz Schreker, Ottorino Respighi en Karol Szymanowski.
 
In 2004 ontving zij de Szymanowski Award en de onderscheiding Merit of Polish Culture voor haar initiatief tot het uitbrengen van de Complete Songs van Karol Szymanowski op cd. De Szymanowski-cd’s werden eveneens bekroond met de Fryderyk Award, de meest prestigieuze muziekprijs in Polen voor de beste opname van Poolse muziek.