archief

Heeft u nieuws? Stuur een mail naar nieuws@vvhl.nl

ARTEZ_Zwolle_auditie_VvhL

Auditie zaterdag 5 november

Elk jaar biedt de vereniging liedduo’s de mogelijkheid het publiek met liedrecitals op kleine podia en in huiskamers te laten genieten van de intimiteit van het lied. Dit jaar zal de jaarlijkse auditie plaatsvinden op zaterdag 5 november. Vanaf 13.30 uur bent u van harte welkom in het ArtEZ conservatorium, Aan de Stadsmuur 88 in Zwolle.

lees meer →

Terugblik Les Apaches 16 oktober

De opkomst bij het eerste recital sinds lange tijd voor de Groningse Vrienden van het Lied was nog wat voorzichtig, maar het recital Les Apaches met Ellen Valkenburg en Maurice Lammerts van Bueren was bijzonder geslaagd.

lees meer →

Euregio Vocalisten Werkplaats

De optreedmogelijkheden voor solistisch zingende amateurs zijn in Nederland en Duitsland al jaren beperkt. Met het project Euregio Vocalisten Werkplaats bieden de organiserende Stichting Euregio Vocalisten Concours en haar partners hen een aantrekkelijk podium.

lees meer →

Terugblik leden-voor-ledenconcert Rotterdam

Het is zonnig als Margreet Wols op 25 September, op de fiets naar IJsselmonde rijdt voor het leden-voor-ledenconcert. Ze hoeft eigenlijk alleen de Van Brienenoorbrug over en via een paar grote lussen weer naar beneden te rijden. Salon 1919 blijkt tot de laatste stoel bezet te zijn.

lees meer →

Terugblik leden-voor-ledenconcert in Salon 1919

Wat een toeloop en wat een aanmeldingen voor zondag 25 september; er moesten zelfs luisteraars op een reservelijst worden geplaatst en zangers op een rantsoen van tien minuten. Maar het werd een middag met ‘optredens van hoog niveau’.

lees meer →

Nieuwe contactpersonen Amsterdam

Sinds kort heeft de regio Amsterdam een vierkoppig team contactpersonen: Babs en Nico Witteman,
Adrienne van den Bogaard en Maarten Boelsma. We legden hen een aantal vragen voor, zodat u kennis met hen kunt maken.

lees meer →
Dinant Krouwel © Mel Boas

Een nieuwe oude secretaris

Op 1 september van dit jaar nam Dinant Krouwel het secretariaat van de Vrienden van het Lied weer op zich. Hij is geen onbekende in de vereniging, want van 2009 tot 2017 maakte hij ook in deze functie deel uit van het bestuur.

lees meer →
TERUGBLIK 4-9-2022-Henriette Feith - Maurice Lammerts van Bueren-1

Terugblik Jubileumconcert afdeling Twente

Alles werkte mee op zondag 4 september: het mooie weer, de prachtige locatie, het aantrekkelijke programma, de goede musici en het enthousiaste publiek zorgden voor een succesvolle viering van het 55-jarig bestaan van de afdeling Twente van de Vrienden van het Lied.

lees meer →
Henriette Feith-Maurice Lammerts van Bueren

52 recitals voor de Vrienden van het Lied!

‘Het is altijd een klein beetje een schok als je er bij tijd en wijle aan herinnerd wordt hoe snel de tijd gaat’, zegt sopraan Henriette Feith. ‘Het is het schrikbarend te beseffen dat ik al 26 jaar solist mag zijn. Dat betekent gemiddeld toch zo’n 52 concerten!’

lees meer →
Irene Maessen-Ursula Dutschler

Nieuw programma: Alleen, maar niet Eenzaam

Samen met fortepianiste Ursula Dütschler brengt Irene Maessen een afwisselend programma rondom het thema ‘alleen, maar niet eenzaam’ met onder andere werken van Haydn, Schubert, Poulenc en composities van Maessen zelf over eenzaamheid door armoede.

lees meer →
Joost van der Linden-1200x800

Joost van der Linden toegetreden tot bestuur

Tijdens de algemene ledenvergadering van 23 april jl. werd Joost van der Linden benoemd als bestuurslid. Hij stel zich graag aan u voor.

lees meer →
Jan Willem Baljet-Jacobus den Herder-3 juli_1200x800-2

Terugblik 3 juli

De kerkruimte in Oegstgeest vormde met de gebrandschilderde ramen een passende achtergrond voor het programma Goden in de liedkunst door bariton Jan Willem Baljet met Jacobus den Herder aan de piano.

lees meer →
Renee ter Braake 2020_1200x800

Contactpersoon Renee ter Braake stelt zich voor

Renee ter Braake is inmiddels al ruim een half jaar contactpersoon van de nieuwe regio Arnhem-Wageningen. Na haar opleiding tot pianodocent richtte zij zich al snel op de’achterkant’ van het Nederlandse muziekleven. Renee stelt zich graag ook persoonlijk aan u voor.

lees meer →
Hanneke de Wit-Reinild Mees

Terugblik 18 juni

Na twee jaar is het ook in de regio Nijmegen eindelijk weer mogelijk een recital in een huiskamer te organiseren. Ondanks de hitte brengt het duo – sopraan Hanneke de Wit en pianist Reinild Mees – door het publiek met applaus gesteund, het volle programma. Een ware traktatie.

lees meer →
TERUGBLIK_Rotterdam 12 juni 2022_Feith-Vural-Lammerts van Bueren_(c) Loud Mommersteeg_1200x800-3

Terugblik 12 juni

A Sunny Sunday Song Recital van Henriette Feith, Sinan Vural en Maurice Lammerts van Bueren begon met oorstrelende liederen van Hahn. Dan ben je al in de juiste sfeer op een zonnige zondagmiddag.

lees meer →

Terugblik leden-voor-leden-concert 12 juni

Twee jaar zonder leden-voor-leden-concert en uitstel van het concert in januari dit jaar: het gemis werd gelukkig aardig goedgemaakt door een concert op 12 juni met acht amateurzangers, vijf pianisten, een fluitist en 32 andere toehoorders.

lees meer →
DvhL_Opening studenten_(c) Leo Samama-4

Een podium voor jonge én gevestigde musici

Na een openingswoord door voorzitter Leo Samama werd de Dag van het Lied geopend door negen studenten van de Fontys Hogeschool Tilburg. Aansluitend verzorgden Bettina Smith en Jan Willem Nelleke het ochtendconcert.

lees meer →
TERUGBLIK ALKMAAR-24 APRIL

Terugblik 24 april

Na veel vijven en zessen konden in april eindelijk de lang verwachte concerten van Vassia Alati en Yuto Kuguchi – prijswinnaars van het International Student LiedDuo Competition – plaatsvinden. Een daarvan vond plaats in Alkmaar.

lees meer →
DvhL_Slotrecital_(c) Leo Samama

Veel te kiezen tijdens de Dag van het Lied

’s Middags viel er veel te kiezen tijdens de Dag van het Lied. Eerst tussen een korte masterclass en een talkshow, en daarna tussen het LiedLab en een lezing. Het middagprogramma werd afgesloten met een liedrecital door Claudia Patacca en Marien van Nieukerken.

lees meer →
Salon 1919 Liesbeth Reijerkerk_1200x800

Liesbeth Reijerkerk opent Salon 1919

Als eerbetoon aan haar moeder – muziekliefhebber en fervent bezoeker van concerten – liet contactpersoon Liesbeth Reijerkerk de benedenverdieping van haar woning in Rotterdam verbouwen tot muzieksalon.

lees meer →
Dag van het Lied - LiedLab - Les deux étoiles - (c) Leo Samama

Een LiedLab dat smaakt naar meer!

Tijdens de Dag van het Lied op 14 mei in Zeist bleek het programma van Les deux Étoiles – bestaande uit mezzosopraan Aaike Nortier en vibrafonist en componist Inge Ettema – een schot in de roos.

lees meer →
Meinard Kraak_© Mel Boas

In memoriam Meinard Kraak

Op zaterdag 30 april overleed de Nederlandse bariton Meinard Kraak. Hij was een zangcoach die veel heeft betekend als leermeester: hij was kundig en toegewijd, had een grote kennis van literatuur en oog voor de individuele mogelijkheden van zangers, maar was ook relativerend. Meinard Kraak is 86 jaar geworden.

lees meer →
Heidag_© Koen Wilgehof

Terugblik ALV en Heidag

Het was een groot plezier weer bij elkaar te zitten voor de ALV en de aansluitende Heidag, schrijft voorzitter Leo Samama, die ’s middags bij iedereen een enthousiasmerend elan bemerkte.

lees meer →
IVC Campagnebeeld 2022

Met korting naar het IVC

partnernieuws
Tijdens de 55e International Vocal Competition Opera I Oratorium krijgen zeventig jonge vocalisten de kans om hun talenten te delen met publiek en professionals. Bezoek de finale op zaterdag 2 juli met korting.

lees meer →

Terugblik 3 april

De ambiance in de mooie Noorse Zeemanskerk sloot naadloos aan op wat je bij binnenkomst voelt: de sfeer van ‘eeuwig zingende bossen’, de schoonheid van de natuur, het afscheid van een zeeman, het verlangen naar thuis.

lees meer →
Robbert Muuse-Micha van Weers_Alkmaar

Terugblik 28 november

Het recital Verschwiegene Lieder paste mooi bij 75 jaar bevrijding in mei 2020, maar door corona konden concerten toen geen doorgang vinden. Gelukkig was het anderhalf jaar later nog altijd een geweldig concert.

lees meer →
Leve het Lied / TivoliVredenburg © Mel Boas

Terugblik Leve het Lied!

Het programma van de jubileumviering op 19 maart jl. – in een vol TivoliVredenburg – bracht de vele facetten van het lied en de liedkunst voor het voetlicht. Hier leest u een aantal korte sfeerimpressies van deze succesvolle dag.

lees meer →