archief

Heeft u nieuws? Stuur een mail naar nieuws@vvhl.nl

Witte huisjes aan een sloot.

Algemene ledenvergadering 2023

De algemene ledenvergadering van 2023 vindt plaats op zaterdag 15 april van 11.00 tot 13.00 uur in de Witte Huisjes te Bunnik. Aansluitend vindt een Heidag plaats. Het bestuur hoopt u allen weer te zien en te kunnen spreken

lees meer →

Beleef het mee

Beleef het mee: een vocale Performance onder het motto ‘Music for a while’.

lees meer →

Elly Ameling 90

Op radio, tv en in kranten werd uitgebreid stilgestaan bij de 90e verjaardag van Elly Ameling. We verzamelden wat er in de media over haar verscheen in een handig overzicht.

lees meer →

Nieuwe ledenpas

Eind januari zijn naar alle leden die hun contributie hebben betaald, per post nieuwe ledenpassen verstuurd.

lees meer →

Verjaarsgroet Elly Ameling!

Voorzitter Leo Samama bewaart goede herinneringen aan de lange tijd dat hij Elly Ameling – lid van ons comité van aanbeveling – inmiddels kent. Ter gelegenheid van haar 90e verjaardag op 8 februari schreef hij haar een persoonlijke felicitatie.

lees meer →

Open Podium ON STAGE

Zondag 12 februari vindt het eerste onderdeel van het project Euregio Vocalisten Werkplaats plaats in het Akoesticum in Ede. Onder de deelnemers zijn ook vier Vrienden van het Lied. U bent van harte welkom om te gaan luisteren en hen aan te moedigen.

lees meer →

Ameling anders

Woensdag 8 februari viert Elly Ameling – lid van het comité van aanbeveling van de Vrienden van het Lied – haar 90e verjaardag. Ter ere daarvan zendt de Concertzender een speciale editie uit van mijn wekelijkse programma Die sanck een Liedt. Onder het mom: wie jarig is trakteert stelde ik met Elly Ameling een bloemlezing van opnames samen, gekozen uit haar lange carrière.

lees meer →

Nieuwjaarsrecital in Haarlem

De leden van de afdeling Alkmaar hadden er beslist geen spijt van dat ze op 8 januari afreisden naar Haarlem voor het nieuwsjaarrecital. Het smaakte zeker naar meer.

lees meer →

Nieuw Nederlands repertoire

Op 8 oktober 2022 vond in het Bartholomeus Gasthuis te Utrecht een bijzonder concert plaats waarin nieuw, Nederlands repertoire ten gehore werd gebracht.

lees meer →

Afscheid en welkom

Na vijftien jaar neemt de Vrienden van het Lied afscheid van Lodewijk Meeuwsen. Van
2007 tot 2018 was hij bestuurslid, waarvan twee jaar voorzitter. Aansluitend was hij tot eind vorig jaar voorzitter van de raad van advies voor artistieke zaken (RAA). Daarnaast heeft hij talloze malen de jury bij de audities voorgezeten. Lodewijk Meeuwsen wordt opgevolgd door Cécile van de Sant.

lees meer →

Interview met componist Rita Hijmans

De Nederlandse componist Rita Hijmans viert deze maand haar 75ste verjaardag. Ter ere hiervan wil de Vrienden van het Lied haar en haar liederen graag onder de aandacht brengen. Eerder werden Echo voor sopraan en fluit en de cyclus Ik ben een oceaan van wachten in De Liedvriend besproken. Hoog tijd dan nu voor een nadere kennismaking.

lees meer →

Schuberts ‘Winterreise’ in Haarlem

Soms is een recital van onze musici buiten onze eigen concertlocaties zo mooi, dat ze een aanbeveling verdienen. Contactpersoon Hilda Wouwenaar luisterde in Haarlem naar Winterreise, uitgevoerd door Vincent Kusters en Charlie Bo Meijering.

lees meer →

Utrechtse Internet Courant bij Broekmans & Van Poppel

De Utrechtse Internet Courant sprak met Dinant Krouwel over Broekmans & Van Poppel: want ‘winkels die zich uitsluitend op bladmuziek richten zijn er in Nederland niet veel meer.’

lees meer →

Recitals vol romantische muziek

Op 10 en 11 december brachten Claire Lees en Lies Braakman hun programma Lass uns wieder von der Liebe reden. Het waren heerlijke recitals vol van romantische muziek.

lees meer →

Was weiss ich davon?

Georges en Carla Zandstra bezochten op 27 november onverwacht het recital Was weiss ich davon? en werden aangenaam verrast door het optreden van Jan-Willem Schaafsma en Phyllis Ferwerda.

lees meer →

Nieuwe contactpersoon Zutphen

Na een spontaan bezoek aan een recital in Zutphen, besloot Elsa van Willenswaard niet alleen ter plekke lid te worden, maar meldde zij zich ook meteen als nieuwe contactpersoon. We legden Elsa een aantal vragen voor, zodat u kennis met haar kunt maken.

lees meer →

Terugblik leden-voor-ledenconcert Den Haag

Het leden-voor-ledenconcert in Den Haag op 13 november jl. werd een klein concertje in zeer besloten kring. De zangers boften en kregen vleugels door de begeleiding van de fantastische pianisten van deze dag die recht deden aan de liedkunst.

lees meer →

Terugblik: Winterreise in Nijmegen

In een uitverkochte zaal klonk zondag 27 november Winterreise van Schubert. Kun je die ooit te vaak horen? Na het Vrienden-recital in Nijmegen wist Bea Ros het weer: van deze liederen krijg je nooit genoeg.

lees meer →

Primeur tijdens het leden-voor-ledenconcert Alkmaar

Eindelijk kon er weer een leden-voor-ledenconcert georganiseerd worden in de afdeling Alkmaar. En er was een primeur te beleven: componiste Corinne Moerbeek begeleidde haar eigen werk.

lees meer →

Florieke Beelen en Abigail Richards in Eindhoven

Tijdens het eerste recital in Eindhoven van dit seizoen liet het duo Florieke Beelen en Abigail Richards hun betoverende klanken horen in een afwisselend programma.

lees meer →

Het ongelijk van de thuisblijvers

Ellen Valkenburg en Maurice Lammerts van Bueren presenteerden op 27 november hun nieuwe liedprogramma The Desire for Hermitage bij de afdeling Haarlem. Slechts een klein publiek was aanwezig om te genieten van dit expressieve optreden, maar de thuisblijvers hadden ongelijk leest u in deze terugblik.

lees meer →

Vrienden van het Lied Award

Van 17 – 20 november jl. vond in Groningen de International Student LiedDuo Competition plaats. Op uitnodiging van de organisatie was Lodewijk Meeuwsen, voorzitter van de RAA, bij de finale in het Prins Claus Conservatorium. Sopraan Noëlle Drost en pianist Jorian van Nee kregen aan het einde van de middag de Vrienden van het Lied Award toegekend.

lees meer →