Cécile van de Sant

Cécile van de Sant zong de meest uiteenlopende rollen in verscheidene opera's. Daarnaast heeft zij ook een uitgebreid concert- en oratorium- en liedreperoire.
Cecile van de Sant-alt-mezzosopraan

biografie

Cécile van de Sant behaalde haar diploma Uitvoerend Musicus Cum Laude aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar ze studeerde bij Cora Canne Meijer, waarna ze haar studie vervolgde in New York bij Marlena Kleinmann Malas. Cécile zong de meest uiteenlopende rollen in opera’s van onder anderen Monteverdi, Gluck, Mozart, Wagner, Britten en Philip Glass. Daarnaast zong zij vele Händelrollen, eveneens in talloze operahuizen over de hele wereld. Cécile heeft ook een uitgebreid concert- en oratoriumreperoire zoals de grote Bach-werken, de Engelse oratoria, de orkestliederen van Mahler en Frank Martin. Ze werkte met beroemde dirigenten en zong in de Nederlandse première van Rihms Deus Passus met het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Marcus Stenz. Ter ere van de 90everjaardag van Pierre Boulez zong zij diens Le Marteau sans Maître met het Nieuw Ensemble onder leiding van Ed Spanjaard.

Daarnaast zong zij nog vele liedrecitals met Thom Bollen, Thom Jansen, Nathalie Doucet en nu met Kelvin Grout. Recente en aankomende engagementen zijn onder andere Brahms’ Alt-Rhapsodie met het Radio Filharmonisch Orkest in de Vrijdag van Vredenburg en het Zondagochtend Concert in het Concertgebouw, Selige Sehnsucht van Willem Jeths met het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Yannick Nézet-Séguin en Strauss’ Elektra en Boris Godunov in de NTR ZaterdagMatinee, Concertgebouw. De titelrol in Falco’s oratorio Santo Antonio in het Misteria Paschalia Festival in Krakau met Europa Galante en Fabio Biondi. Een tournee met het Stabat mater van Pergolesi met Combattimento Consort, Rihms Deus Passus met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Marcus Stenz in Vredenburg. Mahler’s derde symfonie en Das Lied von der Erde met het Göttingen Symphonie Orchester, Der Cornet van Frank Martin onder leiding van Jac van Steen met het Residentie Orkest en een tournee met Philharmonia Baroque Orchestra in Amerika met Händels Atalanta.

programma's

All about Women

Cécile van de Sant, alt-mezzosopraan
Nathalie Doucet, piano

 

In dit programma brengt Cécile van de Sant samen met pianiste Nathalie Doucet muziek over vrouwen. Voor de pauze klinken achtereenvolgens Jurriaan Andriessen Vier gedichten van Revius, Claude Debussy Chansons de Bilitis, Hugo Wolf Mignon Lieder en Robert Schumann Frauenliebe- und Leben. Na de pauze wordt een cyclus uitgevoerd van Dominick Argento: From the Diary of Virginia Woolf, bestaande uit acht liederen.

Vida y Amor

Cécile van de Sant, alt-mezzosopraan
Nathalie Doucet, piano

 

Cécile van de Sant en Nathalie Doucet hebben een programma samengesteld met allemaal Spaanse liederen. Aan bod komen de componisten Rodrigo, Guridi, Granados, De Falla, Obradors, Montsalvatge en Turina.

 

Het volledige programma leest u hier.

Lachen und Weinen

Cécile van de Sant, alt-mezzosopraan
Nathalie Doucet, piano

 

Hoogtepunten uit de Duitse romantiek met liederen van Schubert, Schumann, Brahms, Strauss en Mahler.

On y va!

Cécile van de Sant, alt-mezzosopraan
Kelvin Grout, piano

 

Voor dit programma lieten Cécile van de Sant en Kelvin Grout zich inspireren door de schilderijen van Marion Baars. Ze nemen u met liederen van Fauré, Hahn, Debussy, Berlioz, Duparc en Chausson graag mee op een muzikale reis over zee, door de natuur en middels dromen. Laten we gaan!

Bekijk het programma >