Jan-Paul Grijpink

Jan-Paul Grijpink treedt regelmatig op met zowel zangers als instrumentalisten. Momenteel is hij werkzaam als correpetitor aan het Utrechts Conservatorium en als repetitor bij een aantal operagezelschappen.
Jan-Paul Grijpink-piano

biografie

Jan-Paul Grijpink studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Kyoko Hashimoto en Alwin Bär. Daar behaalde hij in 1999 zijn diploma 1fase. In 2001 studeerde hij af in de 2e fase bij Alan Weiss. Ook studeerde hij twee jaar in de Internationale Lied Masterclass aan het Conservatorium van Amsterdam. Regelmatig treedt Jan-Paul Grijpink op met zowel zangers als instrumentalisten.

Samen met de bariton Florian Just behaalde hij de finale van het internationale liedconcours Euriade, en de finale van het internationale Robert Schumann Wettbewerb 2004 in Zwickau. In februari 2006 wonnen zij de prijs voor de beste interpretatie van het Schubertlied bij het internationale liedduoconcours Schubert und die Musik der Moderne in Graz (Oostenrijk). Samen met pianist Ernst Munneke en een vocaal kwartet verzorgde hij een recital op het festival Krossin Gouda van de mezzosopraan Tania Kross.

Jan-Paul Grijpink volgde masterclasses bij o.a. Ferenc Rados, Boris Berman, Roger Vignoles, Helmuth Deutsch en Rudolf Jansen. Hij begeleidde verscheidene masterclasses van de Duitse bariton Udo Reinemann in Muziekcentrum Vredenburg. In 2004 begeleidde hij een masterclass van Jard van Nes in Frankrijk.

Momenteel is Jan-Paul Grijpink werkzaam als correpetitor aan het Utrechts Conservatorium. Hij is tevens werkzaam als freelance repetitor bij de Opera Studio Nederland, de Nationale Reisopera en De Nederlandse Opera.