Henriette Feith

Henriette Feith studeerde solozang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Na haar studie legde zij zich voornamelijk toe op barok-, oratorium- en kamermuziek.
Henriette Feith-sopraan

biografie

Henriette Feith studeerde solozang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Cora Canne Meijer. Zij heeft zich vanaf haar afstuderen voornamelijk toegelegd op barok-, oratorium- en kamermuziek.

Henriette vormt al sinds haar studie een vast duo met pianist Maurice Lammerts van Bueren, met wie zij de cd Curiosity Killed … opnam. Deze cd is in het geheel gewijd aan het Amerikaanse lied. Met Maurice Lammerts van Bueren geeft zij met grote regelmaat liedrecitals, en zij zijn al lang samen aan de Vrienden van het Lied verbonden.

Haar affiniteit met de oude muziek blijkt, naast regelmatige medewerking aan barokconcerten, ook uit de samenwerking met luitist David van Ooijen. Hun cd La Cecchina, waarop een selectie liederen uit Il Primo Libro delle Musiche (1618) van Francesca Caccini zijn opgenomen, werd in De Telegraaf besproken onder de aanhef Sympathieke schoonheid. Verder: ‘Prachtig repertoire, uitgevoerd met een al even prachtige en persoonlijke stem …’ Ook met David van Ooijen treedt zij op voor de Vrienden van het Lied.

Henriette Feith was jarenlang als freelancer verbonden aan het Amsterdam Baroque Choir, het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor. Zij is initiatiefnemer en programmeur van de vocale kamermuziekserie Music On Chairs, die in 2015 in Amersfoort van start ging. Zij werkte ook in dit verband samen met pianist Maurice Lammerts van Bueren, bariton Sinan Vural, het Apollo Ensemble, David van Ooijen (theorbe), Lidewij van der Voort (barokviool), Cassandra Luckhardt (gamba), mezzosopraan Cécile van de Sant, Judith Jamin (harp), Francien Post (fluit) en het Arte Duo (Lineke Lever, piano en Aubrey Snell, het duo Izhar Elias (gitaar) en Levan Tskhadadze (klarinet), barokensemble Fantasticus en countertenor Kaspar Kröner.

programma's

Polo

Henriette Feith, sopraan
Izhar Elias, gitaar

 

Samen met de gitarist Izhar Elias heeft Henriette Feith een breed programma samengesteld met deels originele liederen voor zang en gitaar en deels voor deze combinatie bewerkte liederen. Aan bod komen de componisten Schubert, Giuliani, Ravel, Walton, Britten, de Ruiter, Rodrigo, Villa-Lobos en De Falla. Izhar Elias speelt ook enkele stukken voor gitaarsolo.

 

Programmadetails 〉

Who needs the band

Henriette Feith, sopraan
Maurice Lammerts van Bueren, piano

 

In dit recital brengt Henriette Feith samen met de pianist Maurice Lammerts van Bueren orkestliederen, die door de componist zelf gezet zijn voor zang en piano. Op het programma staan liederen van Canteloube (Chants d’Auvergne), Ravel (Shéhérazade), Bernstein en Barber (Knoxville, summer of 1915).

A Sunny Sunday Songrecital : duo programma

Henriette Feith, sopraan
Sinan Vural, bariton
Maurice Lammerts van Bueren, piano

 

Een liedrecital met afwisselend Franse en Amerikaans liederen en duetten. Vrolijk, ontroerend en geestig. Met muziek van onder anderen Arthur Honegger, Francis Poulenc, Ned Rorem, Samuel Barber en William Bolcom. Henriette Feith brengt dit programma samen met bariton Sinan Vural en pianist Maurice Lammerts van Bueren.

La Cecchina

Henriette Feith, sopraan
David van Ooijen, theorbe

 

Duo-programma van Henriette Feith en David van Ooijen rondom de Florentijnse componiste Francesca Caccini. Dit programma is uit te breiden met Jasper Schweppe, bariton, en Cassandra Luckhardt, gamba.

 

Bekijk een voorproefje op Youtube.

Metropolis

Henriette Feith, sopraan
Maurice Lammerts van Bueren, piano

 

Een multimediaal liedrecital waarin wereldsteden centraal staan. Bijzonder aan dit programma is dat er tijdens de liederen afbeeldingen en filmfragmenten te zien zijn van de steden, die in de liederen centraal staan. U hoort liederen van onder anderen Fauré (Mélodies de Vénise), Poulenc, Milhaud, Rorem en Piazzolla. In dit programma wordt Henriette Feith begeleid op piano door Maurice Lammerts van Bueren.

 

Bekijk een voorproefje op YouTube.

Dichter bij Rhijnvis

Henriette Feith, sopraan
Lineke Lever, piano
Sebastiaan van Halsema, cello

 

Samen met pianiste Lineke Lever maakte sopraan Henriette Feith een programma rond Nederlandse dichters van eind 18e eeuw onder de titel Dichter bij Rhijnvis. Het programma bevat muziek van componisten uit die tijd op teksten van Bilderdijk, Feith, Van Alphen, maar ook van Petronella Moens. En daarnaast composities uit de 20ste en 21ste eeuw van Jan Mul, Nicolaas Andriessen, Hans Schouwman, Theodoor Verhey en met het schitterende Bruiloftsmadrigaal van Daan Manneke, recent door hem bewerkt voor sopraan, cello en piano.

 

Klik hier voor meer informatie over het programma >

 

Bekijk een voorproefje op YouTube.

Oh Edna!

Henriette Feith, sopraan
Maurice Lammerts van Bueren, piano

Oh Edna! is een programma rondom de Amerikaanse dichteres van de “Jazz Age”, Edna St. Vincent Millay (1892-1950).  Met haar woorden op muziek van componisten als Bernard Wagenaar, Margaret Bonds en Jonathan Dove. Maar ook met een lied dat speciaal voor dit programma werd gecomponeerd door de Nederlandse componist Joost Kleppe op tekst van Vasalis, die bevriend was met Edna Millay. Edna’s liefde voor Parijs en de Franse taal -en Baudelaire in het bijzonder- komen terug in liederen van Ernest Chausson en Henri Sauguet.

Klik hier voor meer informatie over het programma >